top of page

Latviskās dzīvesziņas festivāls "AUDZ, PUPA!" Sēļu muižā

Updated: Dec 15, 2023

25. novembrī plkst. 12.00 Valmieras novada Sēļu muižā latviskās dzīvesziņas festivāls "AUDZ, PUPA!".


Aicinātas folkloras kopas, muzikanti, dancotāji, stāstnieki, pupu audzētāji un citi radoši ļaudis, kas saprot kādā veidā pa pupas zariņiem var nokļūt debesīs.


Programmā – dziesmas, danči un rotaļas, pupu ēdienu degustācijas, sēklu maiņas, radošās meistardarbnīcas, tikšanās ar Latvijas Permakultūras biedrības pārstāvjiem.


12.00–13.00 Radošās darbnīcas. Ādas rotu darbnīca, niedru stabulīšu darbnīca, Latvijas Permakultūras biedrības prezentācija par sēklu maiņas kustību. Līdzi var ņemt sēklas un stādus maiņai, ievērojot, ka vērtīgākas ir mantoto kultūraugu sēklas un stādi, tādi, kas ir ar tavu dzimtu ilgāk par 30 gadiem un kurus ir vērts saglabāt nākamajām paaudzēm; ja esi iesācējs un tev dārzā ir kāds vērtīgs augs ilgāk par 2 gadiem, tad arī var uzsākt mainīšanos ar sēklām (zirņi, pupas, tomāti, lapu salāti, ķirbji, gurķi, burkāni u.c.)


13.00–16.00 Rudeni, rudens ražu, pupas, šo pasauli un viņsauli daudzinās un izzinās: Folkloras kopa “Krauklēnieši” (Cesvaine, Madonas novads), Valmieras Kultūras centra tautas mūzikas kopa (Valmiera), Tautas mūzikas kopa “Sēļu muižas muzikanti” (Sēļi, Valmieras novads), Folkloras kopa “Sēlene” (Sēļi, Valmieras novads), Folkloras kopa “Mežābele” (Jērcēni, Valmieras novads), Folkloras kopa “Abra” (Rīga), Tautas muzikants Nikolajs Zaharovs (Rīga), Ugāles folkloras kopa “Urdava” (Ugāle, Ventspils novads), Fokloras kopa “Saime” (Zvigzdene, Ludzas novads), Salnavas etnogrāfiskais ansamblis (Salnava, Ludzas novads).


Biļetes cena EUR 2,00

Pasākumu rīko Mazsalacas Kultūras centrs sadarbībā ar Tautas muzikantu biedrību. Finansiāli atbalsta Valmieras novada pašvaldība, Tautas muzikantu biedrība un Valsts Kultūras kapitāla fonds






bottom of page